Je sleept jezelf door de dag heen. Je kunt je moeilijk concentreren en zelfs de kleinste klus is een enorme opgave.

Vermoeidheid, iedereen heeft er weleens mee te maken…

Maar er zijn ook mensen die voortdurend vermoeid zijn er nergens meer energie van lijken te krijgen.

Hoe kun je dan jezelf weer opladen? Massage kan op verschillende manieren vermoeidheid tegengaan!

 

Massage helpt je om rust te nemen.

Wanneer je voortdurend vermoeid bent, voel je je mogelijk schuldig omdat je niet alles wat je zou moeten doen gedaan krijgt. Je hebt voortdurend het gevoel dat je achter de feiten aanrent en daardoor word je steeds meer gespannen. Sta jezelf dan eens toe om stil te staan en je rust te nemen? Soms moet je even een stapje terug doen om weer met volle vaart vooruit te kunnen. Een ontspannende massage kan je helpen om te ervaren wat het is om eens echt je rust te nemen. Mag de massage een iets stevigere vorm hebben, kan je ook kiezen voor de samudra massage.

 

Massage voert gifstoffen weg uit het lichaam.

In ons dagelijks leven staan we bloot aan allerlei verontreinigende invloeden, zowel op lichamelijk als geestelijk gebied. Massage kan een belangrijke rol spelen in het oplossen van geblokkeerde energie. Daarnaast is massage ook een goede manier voor het wegvoeren van gifstoffen en afvalstoffen die je lichaam een vermoeid gevoel geven. Gespannen schouders, hoofdpijn,… ook deze klachten kunnen vermeden en verholpen worden. Best raden we hier een therapeutische massage voor aan. Heb je niet zoveel tijd, bestaat er ook de therapeutische stoelmassage.

 

Massage helpt opgekropte emoties los te laten.

Vermoeidheid kan ook ontstaan door teveel piekeren en het opkroppen van emoties. Een ontspanningsmassage of samudra massage heeft een positief effect op emoties. Tijdens de massage kunnen heel wat emoties loskomen. Dit is een normale reactie. Sta jezelf toe de emoties de vrije loop te laten en er niet tegen te vechten.

 

Massage leert je beter ademhalen.

Vermoeidheid kan ontstaan doordat je op de verkeerde manier ademhaalt. Om optimaal te functioneren, heb je voldoende zuurstof nodig. Krijgt je lichaam niet genoeg zuurstof, dan wordt je moe. Een verkeerde ademhaling kan bijvoorbeeld ontstaan onder invloed van stress. Door een oppervlakkige, snelle ademhaling komen er stoffen vrij als adrenaline en cortisol. Deze stoffen zorgen dat je onrustig wordt. Wanneer dit een lange periode aanhoudt, kan dit je uitputten. Massage kan je helpen ontspannen, waardoor je dieper en rustiger gaat ademhalen. Je wordt je door de massage beter bewust van de signalen van je lichaam, waardoor je hier in je dagelijkse leven beter op kunt gaan letten.

 

Op onze website vind je verdere uitleg over alle gebruikte massagevormen, of klik hier voor een online afspraak te maken.