Therapeutische Stoelmassage

Therapeutische stoelmassage

Wat is een therapeutische stoelmassage?

De therapeutische stoelmassage is een combinatie van een klassieke massage en een triggerpointmassage. Hierbij wordt er enkel gewerkt  ter hoogte van de nek en schouders. Soms kan de therapeut beslissen om de armen ook mee te behandelen. Een goede stoelmassage helpt u om de spanning van de spieren af te nemen. Meestal ontstaan deze als u lange tijd dezelfde houding aanneemt.

De massage verschilt wel van de klassieke stoelmassage daar er bij deze massage wel een neutrale lotion gebruikt wordt.

De massage wordt gegeven in een speciaal daarvoor gemaakte massagestoel en kan ook preventief gegeven worden ter voorkoming van lichamelijke klachten. Hierbij is het meest voorkomende voorbeeld ongetwijfeld de nekklachten van mensen die bureauwerk uitvoeren.

Deze massage bevordert de bloedcirculatie. Hierdoor zullen afvalstoffen effecienter uit de spieren worden afgevoerd waardoor spanning en stijfheid in de spieren afneemt. Tevens is deze massage ook geschikt voor zwangere vanaf 37 weken met nekklachten.

De massage is een korte massage en duurt maar 30 of 45 minuten.

 

Genezen en voorkomen…

De therapeutische stoelmassage heeft niet alleen een heilzame, maar ook een preventieve werking. Hierdoor voorkom je bijvoorbeeld:

  • Hoofdpijn. Vaak door spanning, stress of een verkeerde houding. Denk maar aan een zittend beroep. Of de vele en lange ritten in de auto.
  • Pijnlijke gewrichten. Meestal het gevolg van een verstoord evenwicht in de spanning van de spieren. Hierdoor krijg je ook weer een verkeerde houding.
  • Klachten die ontstaan door vaak herhaalde bewegingen. Denk hierbij maar aan de pols bij het werken aan de computer.
  • Stress en vermoeidheid
Therapeutische massage

Therapeutische stoelmassage wordt gegeven door:

Voor tips en nieuwtjes kan je ons volgen op:

   Facebook Instagram