Triggerpoint therapie

Wat kan triggerpoint therapie voor jou doen?

Pijnklachten

Hoofdpijn, nekpijn, schouder- en rugpijn zijn voor veel mensen terugkerende ongemakken. Niet iedereen weet dat deze pijnen kunnen worden veroorzaakt door triggerpoints: hypergevoelige plekjes in het spierweefsel. Triggerpoint therapie helpt deze te behandelen.

Triggerpoints kunnen ontstaan door stress, overbelasting en verwondingen.

Door het uitoefenen van druk op deze plekken in de spieren kan de pijn worden verlicht en de functie van een verzwakt lichaamsdeel weer beter worden.

A. Spiervezel

is een spiervezel in een normale ruststand, uitgerekt noch samengetrokken. De afstand tussen de korte dwarsvebindingen (Z verbanden) binnen de vezel definieert de lengte van de individuele sarcomeren. De sarcomeren lopen in de lengte van de vezel, loodrecht op de Z verbanden.

B. Knoop

is een knoop in een spiervezel die bestaat uit een aantal sarcomeren in de toestand van continue maximum contractie die kenmerkend is voor een triggerpoint. De opgebolde verschijning van de spierknoop laat zien hoe dat segment van de spiervezel is samengetrokken en korter en dikker is geworden. De Z verbanden zijn heel dicht bij elkaar getrokken.

C. Spiervezel

is het deel van de spiervezel dat zich uitstrekt van de spierknoop tot aan de aanhechting van de spier (in dit geval aan het borstbeen). Let op de grotere afstand tussen de Z verbanden, wat aangeeft hoe de spiervezel wordt uitgestrekt door de spanning binnen in de spierknoop. Deze overstrekte segmenten veroorzaken het strakke en verkortte gevoel in een spier.

Therapeutische massage

Hoe pakken we het aan?

Eerst lokaliseren we de Triggerpoint en daarna behandelen we hem. Deze techniek zit verweven in de massage zodat gelijktijdig de afvalstoffen kunnen afvloeien.  Zo krijg je een stevige maar toch deugddoende massage.

Welke massage is het beste geschikt voor triggerpoints te behandelen?

Wat mag je van de Triggerpoint Therapie verwachten?

Reduceren van pijn

Door het verminderen of verwijderen van de Triggerpoint zal de pijn afnemen of verdwijnen.

Verbeterde doorbloeding

Door het afvoeren van de afvalstoffen en het openmaken van de bloedvaten zal een betere doorbloeding volgen.

Nieuwe energie

Uw spieren gaan beter functioneren wat u nieuwe energie geeft!

Voor tips en nieuwtjes kan je ons volgen op:

   Facebook Instagram